måndag 25 maj 2009

Är du precis som jag i renoverings tankar?

Oj, va tiden går! Jag har inte skrivit i min blogg på över ett år.... och det är också i över ett år som jag funderat på att renovera upp alt bygga om mitt kök.
Mitt kök är över 25 år gammalt, slitet, mörkt och trist. Det laxrosa kakel som suttit sedan husbyggnationen är väl inte riktigt i min smak. Funderade först på att bara måla om skåpstommar och väggar, samt byta köksluckor, eftersom det är lättaste sättet att fräscha upp. Fann fina och prisvärda luckor på Halmstad Specialsnickeri, lät det mogna ett tag, men kom sedan på andra tankar. Efter mycket diskuterande hit och dit, kom jag fram till att jag slår på stort och byter ut hela köket.

Var hos Kvik, HTH, IKEA och tillslut Kökscentrum i Halmstad. På Kökscentrum fanns en toppenförsäljare, Anders Karlsson, som lotsade mig igenom för- och nackdelar med olika inredning, snurrkaruseller i hörnskåp, mm och tillslut stod jag där med en beställning av ett sprillans nytt Swenova kök, spishäll, inbyggnadsugn och diskmaskin. Min 4 år gamla kyl/frys får hålla några år till.... Det bästa av allt, det var kampanj 20% på de flesta sakerna, så det kändes som ett fynd!!

Så var det det här med hantverkare...... Hur finner man bra sådana? Och hantverkare som kommer i tid, som kommer när de lovar att komma...osv?? Erfarenhetsmässigt så har jag ALDRIG tidigare mött hantverkare med denna egenskapen....att komma i tid alltså! Kökscentrum rekommenderad LP-måleri AB från Helsingborg och jag tog kontakt med ägaren Börje Persson, som kom hit för en offert..... Och så här har det gått..... fortsättning följer....