måndag 15 juni 2009

Köket snart klart.....!!!

Gammalt laxrosa kakel... och Daniel blandar fix till det nya...

Nu är nya kaklet på plats!



lördag 6 juni 2009

Jippi! Nu är mitt kök klart!

NU är ÄNTLIGEN mitt kök klart!
Ett stort tack till er alla som hjälpt till!! Ni har varit lätta att sammarbeta med och har gjort ett bra jobb!! Rekommenderar er varmt!!
* Kökscentrum i Halmstad, Anders Karlsson med övrig personal.
* LP Måleri AB, Börje Persson, hans kanon hantverkare Kennet och kakelsättare Daniel.
* Fläkt Woods i Halmstad, Roald "Rolle" M. med installatörer.
* Trönninge Elektriska, Elektriker Staffan.
* Min man Kent som servat mig med all god och näringsrik mat mellan spackling, slipning och målning och som tillsammans med min bonuspappa Lars, kört byggavfall till tippen.
* Min mamma Margit som hjälpt med att diska av allt porslin som sedan sattes in i de nya fina skåpen och lådorna.
NU SKA HÄR LAGAS MASSA GOD MAT!!!

Renovering med fläktproblematik





Här pågår fläkt installation!





I bostadsrätten jag bor i finns en urusel fläkt som dessutom är otroligt ful. Detta är en stor trumma ovanför fläktkåpan. Om jag nu vid renovering vill byta själva fläktkåpan finns det 2!! kåpor att välja på; en vit och en rostfri, som dessutom är svindyra med tanke på utseende. På marknaden finns massor av snygga kåpor, men inga som passar just detta aggregatet.

Efter mycket funderande och grävande i plånbokens botten bestämde jag mig för att byta HELA aggregatet. Fläkt Woods i Halmstad, som ansvarar för dessa fläktar var till kanonhjälp!"Rolle"gav mig mycket info, hembesök för att se om byte går att genomföra och nu är det hela installerat av två kanongrabbar. Fläktkåpan är ännu inte påsatt pga att kaklingen måste göras klar först, men snart.... Hoppas på utlovad effekt av bättre fläktsug, bättre rumsluft och mindre elförbrukning.


Nu ska vi, Creative4you stå på sommarmarknad!

Sommarmarknad på Strandgården/kyrka i Vilshärad, Gullbrandstorp strax utanför Halmstad!
Lördag 4 och söndag 5 juli
Öppet kl 11-15 båda dagarna

Creative4you och flera andra hantverkare kommer att visa och sälja sina produkter under dessa dagar. Marknaden hålls utomhus vid fint väder, annars inomhus. Strandgården har restaurang där du kan köpa dagens eller liten á la carte och ett café med våfflor, glass och övrigt caféutbud. mm.På lördagen underhållning med Allis Trio gycklare och på söndagen kl. 10.00, innan marknadsstart, gudstjänst med kulturtema. Läs mer på http://www.strandgarden.org/
Välkomna!

torsdag 4 juni 2009

Bokpaketet har anlänt!

Jippi! Nu har mitt härliga bokpaket från Slöjdmagasinet kommit! Tyvärr räcker inte tiden till för tillverkning de fina sakerna jag ser i böckerna, jag har redan för många olika projekt på gång. Därimot kan jag ju njuta av dem genom att bläddra och drömma mig bort.

Födelsedagsbok

Denna härliga bok "Textilt återbruk" fick jag av min man och bonusdotter i födelsedagspresent. Jag blev jätteglad!

Nytillverkade alster

Trots renoverings
röra och putsdamm har lusten att sy lite nya saker poppat upp. Sitter inne hos grannen och syr så de inte ska bli skitna!

Det drar ju snart ihop sig till marknad ute på Strandgården i Vilshärad, strax utanför Halmstad se under nyheter på http://www.creative4you.se/ och då ska jag ju ha lite produkter.


Här är ett antal tampong- och bind/trosskyddväskor i äkta och färgglada tyger från 50-, 60- och 70-talet och Marimekko. Fräscht att ha i handväskan så inte allt ligger löst i botten. Själv använder jag dessa väskor även till mynt, medicin, US-minne, läppstift mm. En bekant har måttband och andra sysaker i bindväskan. De är bra till allt möjligt faktiskt!
Sedan har jag handsytt 2 st tovade broscher, en med sjalnål och en med liten broschnål. Tyget har jag handtovat. De lilacerisrosa färgerna, med lite svarta inslag är mustigare och finare i verkligheten än på bilden....tycker i alla fall jag själv.

tisdag 2 juni 2009

Köksrenovering pågår!

Jag anlitade LP Måleri AB och på överenskommen dag och klockslag stod snickar Kennet vid ytterdörren och ringde på. WOW! I tid!!! Och så har det varit hela tiden!! Dessutom är Kennet trevlig, lyhörd för mina frågor och önskemål ang ännu icke klara lösningar på köket, han kommer med bra förslag och tips.... Min man och jag tog själva tagit bort alla skåp förutom de som satt fast under diskbänken, samt det mesta av kaklet....






Diskbänken ska strax på plats.