söndag 31 januari 2010

Rensa i röran....en kul utmaning!

Jag är en riktig samlare och har svårt att slänga saker även om jag inte behöver dem....men "de kan ju vara bra att ha".... Eftersom jag hantverkar, pysslar och pillar med det mesta så kan ju faktiskt sakerna så småningom användas....men mycket har legat i åravis utan att jag ens vet om att det finns.... Och så kom uppmuntran att "Rensa i röran" på Ulrika Gabriels blogg och detta kanske kan bli en liten vändning i mitt överbelamrade hem.
Så jag började med ett av mina många "dåligt samveten"; min gardrob som innehåller många plagg som jag inte ens har använt eller bara använt 1-2 gånger. Hemskt!! Men så jag har gått upp i vikt senaste tiden och nu passar de inte heller, hur mycket jag än tycker om dem.... Därför har jag nu tagit foton på lite saker och lägger ut till försäljning eller för att ge bort... Är du intresserad av något så kontakta mig. Priserna på oanvända saker ligger på mindre än halva inköpspriset. Kostnad för billigaste frakt tillkommer på allt och jag sampackar om du köper flera saker. Gå in på min "bloggbutik" shoppatryggt så finner du det jag säljer och skänker bort. Jag kommer successivt att lägga ut till försäljning allt efter jag finner saker:)

söndag 24 januari 2010

Släkten är värst!

Nu har även min bonuspappa Lars blivit bloggare!
Honom finner ni på Lasse, den sjungande boularen men här får ni en försmak på hur han ser ut.....
....och mamma Margit kan ni se här... Två bilder där hon packar babypaket till Röda korsets katastroflager och en bild på vad ett babypaket innehåller. Så kära ni alla där ute, har ni lakan och handdukar som ni inte vill ha, lämna det till er lokala Röda kors förening så kan de sy katastrofpaket. Det gör inget om det är en fläck eller är slitet här och där, det "trollar" dessa fantastiska damer bort. Detta gäller även filtar som ni inte vill ha. De görs om till babyfiltar:)

fredag 22 januari 2010

Tävling i Torpet!

På bloggen Tant Theas lilla torp kan du tävla om den fina ljuslyktan som finns i marginalen till höger! Klicka på bilden så kommer du direkt till hennes sida. Gör som jag och gå in på hennes fina blogg och läs mer!
Tävlingen pågår till 31 januari

torsdag 21 januari 2010

Nya vantar!


Titta så fina vantar jag har köpt! 2 par!! Handstickade av en dam i Falkenberg....

onsdag 20 januari 2010

Väninneträff

I helgen hade jag handarbetsträff med min enastående väninna Inger. Då vi båda har svårt att få ihop tid att träffas för god mat, en god flaska vin, pyssel och handarbete, samt övernattning, så fanns det nu ÄNTLIGEN en helg fri.

Inger hade lagat några goda canapéer till förrätt. Varmrökt lax med cream fraich, tångrom, dijonsenap i creamfraich och sist, men absolut en höjdare....kall röra med skinka, stekta gula kantareller och lök med riven parmesanost på. Till detta ett rött lättare rödvin eftersom jag tycker bättre om rött än vitt. Till er som inte ätit tångrom, prova det...RIKTIGT gott!

Sedan serverades ungnsstekt kycklingfilé med parmaskinka och grovt riven parmesanost och ugnsbakade rotfrukter, mmmmm och ett gott fylligare rödvin till detta.

Måltiden avslutades med panacotta med bärsås. Glömde foto på detta. Lite senare serverades kaffe i finsoffan där ni kan se hennes handtovade kudde med intovade frivoliteter och handsydda broderier och den runda 70-talskudden inköpt på loppis. Då vi väl kom oss för att handarbeta piggade vi upp det hela med en kaffedrink.

Somnade ovaggad på luftmadrass kl 03.00 och sov sött till 12.00 då Inger väckte mig "Frukosten är serverad". En brunch-buffé var uppdukad och Inger hade tillråga på allt diskat allt från kvällen. Jag måste ha sovit som en stock! Tänk vilken lycka att ha en sådan god väninna!!

söndag 17 januari 2010

Fransk lantstil, Shabby chic.....


... Vintage style, Lantlig stil, Country style... ja, allt vad det nu heter... är ju väldigt inne och detta är mitt bidrag till denna vita trend som jag själv tycker är väldigt fräsch och fin.
Lavendelpåsarna kan du köpa på www.creative4you.se

tisdag 12 januari 2010

Sjuk idag


Usch, jag har åkt på en reäl förkylning med feber och känner mig inte pigg. Fördriver tiden med att rensa ut och lägga in lite nytt på hemsidan och kollar över min blogg som inte ser så kul ut....ännu... Har inte funnit en bra layout och stil som jag gillar, men det kommer väl så småningom.

Var i Göteborg i torsdags och gick på caffe´med bonusdottern och såhär såg deras uteservering ut....
Kommer inte ihåg vad stället hette, men de serverade ekologiskt kaffe, vilket ju är positivt, men deras cappucino och latte smakade INTE gott så där blir inget nytt besök.